Σύγκριση με υπερτροφές

Χημική σύνθεση των καρπών του Ιπποφαούς (Γάτσιος, 2008)

Χημικό συστατικό Περιεκτικότητα (mgr/100gr καρπών)
Βιταμίνη C 30,4-2500
Βιταμίνη Ε Καρποί: 10-150

Σπόροι: 100-300

Βιταμίνη Β1 0,2-0,4
Βιταμίνη Β2 0,4-0,5
Βιταμίνη Β6 0,11
Βιταμίνη Κ 100-200
Ινοσιτόλη 67
Φολικό οξύ 0,5-0,8
Νικοτινικό οξύ 0,35
Καροτινοειδή Έλαιο πούλπας: 1462

Κρπός: 850

Σπόροι: 361

Φύλλα: 724

Φλαβονοειδή & ανθοκυάνες Μέχρι 87% των φαινολικών ενώσεων που περιέχει είναι οι φλαβονόλες
Έλαιο πούλπας Κορεσμένα λιπαρά οξέα: 47%

Ακόρεστα λιπαρά οξέα: 53%

Έλαιο σπόρων Κορεσμένα λιπαρά οξέα: 21%

Ακόρεστα λιπαρά οξέα: 79%

Οξέα των καρπών Μηλικό οξύ: 11,4-15,5

Κιτρικό οξύ: 1,58-2,21

Τρυγικό οξύ:  0,67-3,29

Κυνικό οξύ: 19,6-26,5

Οξαλικό οξύ: 0,13-0,50

Πρωτεΐνες & αμινοξέα 5,3-10,2 gr/L στον χυμό
Ανόργανα άλατα Στον χυμό: 0,4-0,5 έχουν βρεθεί Mg, Ca, Ti, Al, Cu, Na.
Σάκχαρα 10,8-15,6% (ºBrix). Γλυκόζη και φρουκτόζη 3,0-7,0

Σύσταση καρπού ροδιού (εδώδιμο φρούτο 100 gr, εδώδιμο τμήμα καρπού 70%) (Βασιλακάκης, 1991)

Συστατικό Περιεκτικότητα
Ενέργεια 63-78%
Νερό 72,6-86,4%
Πρωτεΐνες 0,05-1,6%
Λίπη <0,9%
Υδατάνθρακες 15,4-19,6%
Ίνες 3,4-5,0%
Ανόργανα 0,36-0,73gr
Ca 3-12mgr
P 8-37mgr
Fe 0,3-1,2 mgr
Na 3 mgr
K 259 mgr
Ascorbic acid 4-4,2 mgr
Niacin 0,180-0,3 mgr
Thiamine 0,003 mgr
Riboflavin 0,012-0,03 mgr
Citric acid 0,46-3,6 mgr

Μέση σύσταση του ελληνικού μελιού, με βάση 144 δείγματα από μέλια ανθέων και 30 μελιτωμάτων (Thrasyvoulou and Manikis, 1995)

Η σύσταση της μαύρης σοκολάτας υγείας (McCance και Widdowson’s “The composition of Foods” 5η έκδοση)

Διατροφική αξία του Αβοκάντο (Ding et al., 2007)